Yoga

Hoe gaan we te werk bij de Nieuwe Yogawil?

We bekijken het ideale beeld van de houding, stellen ons dit beeld voor en proberen dit beeld uit te drukken in de oefening. Hierdoor zetten we niet zozeer aan vanuit het subjectieve maar komen we tot een licht, vrijer en levendig bewegen.

 

Daar we de de oefeningen vooral vanuit het ideale beeld aanzetten is de lichamelijke conditie van ondergeschikt belang en zijn de oefeningen toegankelijk voor iedereen. Verder werken we ook met een aantal voorbereidende oefeningen voor we overgaan tot de eigenlijke oefeningen. De meeste houdingen kunnen zo nodig aangepast worden indien bepaalde lichaamsdelen moeilijker inzetbaar zijn.

 

We maken ook kennis met de vrije adem. We leren o.a. namelijk de adem vrij toe te laten tijdens de oefeningen. Een vrij, natuurlijk stromende adem verzorgt het lichaam diep tot in de cellen, bevordert de uitscheidingsprocessen, brengt rust in het gemoed. en is in het algemeen heel belangrijk voor de regeneratie.

 

Na verloop van tijd bemerken we op mentaal gebied meer concentratie, meer wils- en beslissingskracht. We worden opmerkzamer, leren anders omgaan met problemen en situaties. We ontwikkelen een innerlijke sterkte in de persoonlijkheid.

Wens je meer inlichtingen over de regeneratieweek?

Bel  ons voor meer details.

+32(0)486 66 44 37