Bewustzijnsoefeningen

Dit zijn mentale oefeningen om het bewustzijn met het denken, voelen en willen verder te ontwikkelen. Alsook om deze drie bewustzijnskrachten meer elk op zich te laten werken. Nu zijn ze nog meer in elkaar verstrengeld en beïnvloeden elkaar voortdurend.

Het denken wordt verfijnd tot een concreet, helder, vormgevend denken. Op het gebied van het voelen leren we objectieve indrukken, gewaarwordingen ontwikkelen. De wil tenslotte leren we inzetten vanuit de eigen beslissing. We leren opmerkzaam worden, we leren waarnemen en onze waarnemingen beschrijven en de verschillende aspecten te onderscheiden. De wil kan vrijer ingezet worden voor de eigen doelen, we ontwikkelen meer zelfdiscipline. Het regelmatig beoefenen leidt tot meer ontspanning en levenskracht. Op psychisch vlak ervaren we meer rust en evenwicht.

Door het beoefenen van bewustzijnsoefeningen tijdens de regeneratieweek in een regelmatig ritme, kunnen we ervaren hoe het werkt op lichaam en geest, wanneer we actief en geordend de zaken waarnemen. Deze ervaringen werken motiverend om deze oefeningen ook thuis verder te beoefenen....

Wens je meer inlichtingen over de regeneratieweek?

Bel  ons voor meer details.

+32(0)486 66 44 37